Retourneren

Garantietermijn

Op elke aankoop heb je als consument recht op de wettelijke bepalingen omtrent garantie. De wettelijke garantie houdt in dat het product datgene is of moet doen wat je er in alle redelijkheid van mag verwachten. Deze fabrieksgarantie doet niks af aan de eerder wettelijke garantie.

Producten retourneren

Je kunt alleen producten retoureren wanneer ze ongebruikt zijn geweest en niet uit de verpakking zijn gehaald. Retourneren kan binnen 14 dagen waarop het artikel in bezit is.

Een product retour sturen

Wil jij een product retour sturen? Neem contact op met onze klantenservice. Je ontvangt van ons een retourformulier per e-mail. Vul het retourformulier zo compleet mogelijk in en voeg deze toe aan het pakket. Noteer het antwoordnummer en retouradres (C.H. Petersstraat 19a) duidelijk op de doos. Je ontvangt per afgifte een verzendbewijs, bewaar deze goed.

Financiële afhandeling van de retourzending

Retourkosten vallen onder eigen rekening. Wij zullen het bedrag van aankoop na ontvangst van de retourzending binnen een week overmaken op aangegeven rekening.

Ruilen

Het omruilen van producten is niet mogelijk.

Herroepingsrecht

  1. Je hebt het recht om binnen 14 dagen, zonder opgaaf van reden de overeenkomst te herroepen. Binnen dit termijn mag je het artikel bekijken en/of beoordelen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop het artikel in je bezit is. Hiermee bedoelen we wanneer het pakket door jou of door jou aangewezen derde in ontvangst is genomen.
  2. Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief verzendkosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van je keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons aangeboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij de herroepingsmededeling hebben ontvangen.
  3. Indien je slechts een deel van je bestelling retour stuurt, dan worden de kosten voor levering niet teruggestort.
  4. Wij betalen terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee de transactie oorspronkelijk is verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; er worden in ieder geval geen kosten in rekening gebracht voor de terugbetaling.
  5. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen retour hebben ontvangen.
  6. Na herroeping moet je de goederen zo snel mogelijk, en binnen 14 dagen aan ons terugzenden of overhandigen. Je bent op tijd als de goederen zijn teruggestuurd voordat het termijn van 14 dagen is verstreken.
  7. De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor je eigen rekening.
  8. Daarnaast ben je alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen, die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen. Deze waardevermindering mogen wij in dat geval verrekenen met het terug te storten bedrag.

Gebruik maken van het herroepingsrecht

Je kunt gebruik maken van het herroepingsrecht door een mail te sturen naar info@sport-goods.nl met daarin de reden van de herroeping. Vermeld hierbij je ordernummer en de producten die je retour wilt sturen vermelden. Je ontvangt een e-mail met een bevestiging van de retouraanvraag. Verpak je bestelling goed, zodat deze in goede staat bij ons binnenkomt.