Nieuws

Een springtouw. Een échte fitness-trend

Datum: 16-12-2020

Touwtjespringen hebben we vroeger allemaal wel eens gedaan op het schoolplein. Maar tegenwoordig vind je touwtjespringen steeds vaker terug in verschillende trainingsschema's.

Makkelijk en effectief

Het is een makkelijke manier om je hartslag in een korte tijd te verhogen en dus een ideale warming-up of cardio workout. Door het springen verbrand je vet, bouw je spieren op en verbeter je je uithoudingsvermogen, kracht, evenwicht en coördinatie. En goed om te weten: met 15 minuten springen verbrand je ongeveer 200 calorieën. Dus waar wacht je op, spring je fit!

Snel resultaat

Het leuke aan touwtjespringen is dat je snel resultaat gaat zien. Begin met 1 minuut touwtjespringen en tel ook het aantal slagen dat je hebt gemaakt binnen die minuut. Met een goed trainingsschema ga je in een korte periode merken dat je het langer vol kunt houden en dat je ook meer slagen per minuut kan maken. 

Zo eenvoudig materiaal en toch een groot effect.

Springen is winnen

Gewoon in de lucht springen lukt de meeste sporters wel, maar over een touwtje springen is toch een stuk lastiger. Zorg er daarom voor dat je de juiste ondergrond hebt zoals asfalt of hout. Een zachte ondergrond gaat je niet helpen bij het springen. Doordat het meeveert kun jij je niet goed afzetten en verhoog je ook nog eens de kans op blessures. Naast een goed springtouw zijn een paar goede sportschoenen ook een echte must. De schoenen werken vooral als demping na elke sprong die je maakt. 

Voor iedereen

Het grootste voordeel is misschien wel de materialen die jij nodigt hebt om te beginnen. Het is klein, het springen heb je snel onder de knie en je kunt je springtouw overal mee naar toe nemen. Je kunt het gebruiken voor een warming-up voor je krachttraining, maar met een langere workout is het ook nog eens een cardiotraining. Kortom, springtouwen kan niet missen in jouw trainingsschema.