Nieuws

Ik ben gewoon FIT, PUNT

Datum: 18-11-2020

“Wat betekent het om fit te zijn? Wanneer is iemand fit? Ben je fit als je een six-pack hebt? Hoe fit moet je zijn voor jouw leeftijd en is fit zijn dan een compliment? “

Dit zijn allemaal vragen die mensen zich afvragen als het draait om fit zijn. Maar een goed fysiek hebben is voor de een stuk gemakkelijker dan voor de ander. Denk hierbij bijvoorbeeld aan genen of aan omgevingsfactoren als zittend werk hebben. Daarbij kan het zelfs zo zijn dat de mensen die eruit zien alsof zij een goed fysiek hebben zichzelf helemaal NIET gewoon fit voelen.

Wat is gewoon fit zijn (niet) 

Gewoon fit ben je namelijk als jij iedere dag met energie wakker wordt, de conditie hebt om even met vrienden te voetballen, een rondje hard te lopen of juist gewoon de power hebt om met je kinderen en/of kleinkinderen te spelen zonder daarbij uitgeput te raken.

Gewoon fit zijn is juist helemaal niet het volgen van een crash dieet of sportcursus die totaal niet haalbaar en onmogelijk vol te houden is in een gebalanceerd leven. Een leven waarin veel meer zaken belangrijk zijn. Als jij gewoon fit wil worden zal je dit met kleine haalbare stappen moeten doen. Deze stappen moeten zo makkelijk mogelijk zijn, zodat de drempel niet te hoog is en jij de verbeteringen die je doet gemakkelijk kan vasthouden. Denk bijvoorbeeld aan een training die jij thuis of buiten kan uitvoeren en waarmee jij binnen 30 tot 45 minuten klaar bent. Of het eenvoudig vervangen van een koekje voor een stuk fruit tussen de middag. Maar ook het doen van een kleine wandeling voor het slapen gaan is een kleine stap, haalbaar en zorgt ook nog eens voor een goede nachtrust!  

Wat doen wij om gewoon Fit te zijn

Bij Sport-Goods zijn wij overtuigd van het maken van kleine stabiele stappen die ervoor zorgen dat jij op een gebalanceerde manier gewoon fit wordt en gewoon fit blijft.

Bekijk hier ons aanbod, probeer het schema en maak de volgende stap in jouw leven.