Nieuws

Waarom trainen met een trainingsschema?

Datum: 16-12-2020

Het is bewezen dat een goed trainingsschema sportprestaties naar een hoger niveau kunnen tillen. Door een geperiodiseerd plan wordt de belasting opgevoerd en wanneer nodig afgebouwd om de juiste belasting te behouden. Omdat er zoveel verschillende trainingsschema’s bestaan is het soms moeilijk om het passende trainingsschema te vinden voor jou. Trainingsschema’s die rekening houden met welke materialen je tot je beschikking hebt en welke wensen en behoeften jij hebt.

Wat is een trainingsschema?

Wat is eigenlijk een trainingsschema? Om het simpel uit te leggen is een trainingsschema een plan dat jou vertelt wat je moet doen, hoe je het moet doen, wanneer je het moet doen, hoe vaak je het moet doen en wanneer je iets juist niet moet doen. Een trainingsschema kan jou helpen inzicht te geven over de huidige voortgang van jouw training evenals de handvatten geven die jij nodig hebt om jouw fysieke en/of sport specifieke doelstellingen te kunnen halen.

Onze trainingsschema's

Ben je een beginnende, gemiddelde of gevorderde sporter? Voor elk niveau sporter hebben wij trainingsschema's. Hierbij worden specifieke oefeningen, de intensiteit van deze oefeningen, het aantal herhalingen, de hoeveelheid oefeningen per week samen met de rustperiodes beschreven in een makkelijk en overzichtelijk document. Daarnaast kan je gebruik maken van instructievideo's waarbij je kan zien hoe de oefeningen moeten worden uitgevoerd. Bij een sport box van Sport-Goods krijg jij gratis een schema voor de eerste maand.

 

Gratis eerste maand